fbpx
AchtergrondHistorische LuchtvaartMilitairNaast het nieuws

Terugblik: De testvlucht van de ‘Wright Military Flyer’ | Video

In de zomer van 1909 maakte de ‘Wright Military Flyer’ haar eerste testvlucht. Het toestel werd in augustus geleverd aan het Amerikaanse leger.

Model A

De Military Flyer verschilde van het initiele model van de gebroeders Wright, Model A, door onder andere de kortere spanwijdte en langere propellers. Hierdoor was het toestel hoger van de grond geplaatst terwijl de motor identiek was aan die van de Model A.

Militair

Het was het eerste militaire toestel die werd gebouwd door de gebroeders Wright. Het toestel werd ontworpen om te dienen als observatievliegtuig.

Deze originele video is afkomstig uit juli 1909.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button