fbpx
Air France-KLMFinancieelKLMNieuwsNL Nieuws

Kabinet geeft alsnog groen licht voor steunpakket KLM

KLM krijgt na het akkoord met de vakbonden weer miljardensteun als gevolg van de coronacrisis. In een brief aan de Tweede Kamer liet minister Hoekstra weten dat er voldaan is aan de gestelde voorwaarden.

Vakbonden

Eerder deze week werd er met de vakbonden FNV en VNV alsnog een akkoord bereikt over het verlengen van het loonoffer tot 2025. Na veel commotie hebben beide vakbonden een akkoord bereikt over de KLM-clausule. Met dit akkoord geeft minister Hoekstra weer groen licht voor het steunpakket van KLM.

Voorwaarden

Naast de arbeidsvoorwaardelijke kostenreductie zullen ook verder maatregelen moeten worden getroffen. Een tweede Vrijwillige Vertrek Regeling (VVR) werd eerder al geopend door KLM. Daarnaast moeten op andere kostenposten worden bezuinigd, maar moet KLM haar vloot blijven verduurzamen.

Steun

De steun van KLM bestaat uit een garantstelling van 2,4 miljard euro, met daarnaast een directe staatslening van maximaal één miljard. Eind augustus ontving de luchtvaartmaatschappij al een eerste deel van de lening. Nu er weer groen licht is kan KLM, indien nodig, verder gebruik maken van de staatssteun.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button