fbpx
BoeingNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenTwente AirportVliegtuigen

Eerste Lufthansa 747 vertrokken van Twente | Video

Na een hoop overleg is de eerste Boeing 747 van het Duitse Lufthansa dan eindelijk vertrokken vanuit Twente Airport. In totaal stonden er zes toestellen op de luchthaven. Binnenkort zullen er nog twee extra vertrekken.

Plan

Alle zes toestellen zullen uiteindelijk vertrekken van de luchthaven in Twente. Volgens de huidige plannen gaat de helft van de vloot in de aankomende tijd weg. Waar er vandaag de eerste van vertrok. Wanneer de andere twee toestellen vertrekken is op dit moment nog niet bekend. De laatste drie toestellen blijven tot waarschijnlijk juni 2021 staan op de luchthaven.

© Bram van der Sluis

Problemen

Een week geleden leek het er nog op dat de toestellen niet meer op zouden mogen stijgen. De inspectie voor Leefomgeving en Transport had bezwaren bij het vertrek van de toestellen. De infrastructuur en de vertrekroutes waren de grote knelpunten voor de inspectie. Vlak voordat het door de luchthaven aangespannen kort geding zou dienen bij de rechtbank, kwamen de partijen tot een overeenkomst.

Ontheffing

Twente Airport heeft ondanks de problemen een eenmalige ontheffing gekregen om de Boeing 747’s te laten vertrekken. Daarvoor gelden wel een paar voorwaarden. De toestellen moeten zo licht mogelijk vertrekken en moeten de gehele startbaan gebruiken.

Bekijk hier de foto’s van het vertrek:

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button