fbpx
AirbusAirlinesBoeingFinancieelNieuwsVliegtuigen

Te koop: alle Thai Airways Boeing 747’s en groot deel 777’s

Thai Airways heeft 34 vliegtuigen in de verkoop gezet, waaronder haar gehele Boeing 747-vloot en een groot deel van de 777-vloot.

Te koop

Het in financieel zwaar weer verkerende Thai Airways heeft al haar tien Boeing 747’s te koop gezet. Ook een groot deel van de 777-vloot staat te koop: zes 777-200’s en nog eens zes 777-300’s. De 777-300ER’s blijven voorlopig nog in de vloot. Verder biedt de maatschappij zes Airbus A340-600’s (die al sinds 2015 niet meer zijn gebruikt) en drie A340-500’s aan. Tot slot zijn er ook nog twee 737-400’s en een A300-600 in de aanbieding.

Crisis

De maatschappij hoopt met de verkoop op korte termijn meer kasinhoud te genereren om zo het herstelproces in te gaan. Zoals veel andere maatschappijen is ook THAI hard geraakt door de coronacrisis. Het bedrijft vliegt momenteel met slechts 11 vliegtuigen en heeft 85 vliegtuigen in de opslag staan. In mei vroeg Thai Airways toestemming voor een grootschalige herstructurering van het bedrijf, waar het in september toestemming voor kreeg.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button