fbpx
Historische LuchtvaartKLMNaast het nieuwsVideo

KLM Lockheed Super Constellation neergestort | Video

Op 5 september 1954 stortte een Lockheed Super Constellation van de KLM neer in de Shannon rivier in Ierland.

Ramp

De Constellation was onderweg van Amsterdam naar New York met een tussenlanding in het Ierse Shannon. Kort na de start, om 02:38 uur, kwam het toestel echter in een daalvlucht die eindigde in het water. Bij de ramp kramen 28 van de 46 inzittenden om het leven.

Onderzoek

Na onderzoek werd geconcludeerd dat de crash werd veroorzaakt door het nog uitgeklapte landingsgestel en te weinig aandacht van de piloten voor de instrumenten. Er werd geadviseerd om piloten meer gebruik te laten maken van hun instrumenten, om piloten rustiger te laten handelen in de cockpit en om een extra waarschuwingslamp toe te voegen voor een uitgeklapt landingsgestel.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button