fbpx
Historische LuchtvaartKLMNaast het nieuwsVideo

KLM Lockheed Super Constellation neergestort | Video

Op 5 september 1954 stortte een Lockheed Super Constellation van de KLM neer in de Shannon rivier in Ierland.

Ramp

De Constellation was onderweg van Amsterdam naar New York met een tussenlanding in het Ierse Shannon. Kort na de start, om 02:38 uur, kwam het toestel echter in een daalvlucht die eindigde in het water. Bij de ramp kramen 28 van de 46 inzittenden om het leven.

Onderzoek

Na onderzoek werd geconcludeerd dat de crash werd veroorzaakt door het nog uitgeklapte landingsgestel en te weinig aandacht van de piloten voor de instrumenten. Er werd geadviseerd om piloten meer gebruik te laten maken van hun instrumenten, om piloten rustiger te laten handelen in de cockpit en om een extra waarschuwingslamp toe te voegen voor een uitgeklapt landingsgestel.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button