fbpx
BestellingenFinancieelMilitairNieuwsVliegtuigen

‘Duitsland sluit miljardendeal voor 38 nieuwe Eurofighters’

Het Duitse parlement heeft een deal voor de aankoop van 38 nieuwe Eurofighters goedgekeurd, zo meldt Reuters. Het zou gaan om een contract ter waarde van 5,4 miljard euro.

Vervangend

De 38 toestellen moeten de oudste Eurofighters in de Duitse vloot vervangen. Deze zijn inmiddels verouderd. De aankoop van de toestellen is onderdeel van een lange termijnplan van het Duitse ministerie van Defensie om 93 Eurofighters en 45 F/A-18’s – waarvan 15 EA-18G Growlers – aan te schaffen. De levering van deze serie Eurofighters moet plaatsvinden tussen 2025 en 2030.

Project Quadriga

Deze 38 straaljagers maken onderdeel uit van ‘Project Quadriga’ en vervangen de zogeheten Tranche 1-toestellen. Volgens Duitsland gaat de aankoop om wat het Tranche 4-toestellen noemt. Zeven van de 38 straaljagers zullen tweezitters zijn. De andere 55, nog aan te schaffen Eurofighters zullen een gedeeltelijke vervanging zijn van de Panavia Tornado-vloot van de Luftwaffe.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button