fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsVeiligheidVliegvelden

Lufthansa begint met gratis sneltesten passagiers op corona

Lufthansa begint op 12 november met de eerste proef waarbij passagiers voor hun vlucht met sneltesten getest worden op het coronavirus.

Experiment

Met de proef wil Lufthansa onderzoeken of het gebruik van sneltesten nuttig is bij het uitvoeren van passagiersvluchten. Als de proef succesvol is hoopt de maatschappij 100% corona-vrije vluchten aan te kunnen bieden. Op 12 november begint de proef en worden de sneltesten afgenomen op bepaalde vluchten tussen München en Hamburg. De testen zijn gratis: Lufthansa neemt de kosten van het hele proces voor haar rekening.

Testen

De antigeen-testen die gebruikt worden kunnen binnen 30 tot 60 minuten de aanwezigheid van bepaalde virus-eiwitten aantonen. Pas nadat de passagiers een negatief testresultaat ontvangen wordt hun boardingpass geactiveerd. Passagiers die een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur meenemen mogen zonder test aan boord.

Door heel Europa gaan al langer stemmen op vanuit de luchtvaartsector om een grootschalig testbeleid in te stellen waarbij reizigers bij vertrek worden getest. Op deze manier kunnen tien- of veertiendaagse quarantaine-verplichtingen, die ervoor kunnen zorgen dat reizen erg onaantrekkelijk wordt, mogelijk voorkomen worden. Onder meer Schiphol pleitte onlangs voor een internationaal corona-beleid.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button