fbpx
AirlinesHistorische LuchtvaartNaast het nieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVideoVliegvelden

De laatste vlucht vanaf Berlijn Tegel

Morgen, 8 november, vertrekt voor de laatste keer een vlucht van Berlijn Tegel Airport. Vandaag vertrekt er al de voor de laatste keer een vlucht van Lufthansa.

Air France

Air France zal morgen de allerlaatste vlucht vanaf het Berlijnse vliegveld uitvoeren. Daarmee zal de Franse maatschappij zowel de eerste als de laatste lijnvluchtmaatschappij zijn die ooit van en naar het vliegveld heeft gevlogen. In 1960 was Air France namelijk eveneens de eerste die op Tegel vloog, destijds met een Lockheed Super Constellation. Toen in 1974 de nieuwe terminal op Tegel Airport werd geopend, werden alle commerciële vluchten van het voormalig vliegveld Tempelhof naar Belijn Tegel verplaatst.

Lufthansa

Vandaag, op 7 november, vertrekt voor de laatste keer een vlucht van Lufthansa vanaf Tegel. De vlucht staat gepland voor 21:20 uur en zal naar München gaan. Vanwege de grote vraag naar tickets voor de vlucht wordt een Airbus A350 ingezet. De laatste vlucht van de Duitse maatschappij die op Tegel landt komt overigens om 20:10 uur aan.

De band tussen Lufthansa en Tegel Airport zoals we die nu kennen gaat een paar decennia terug. Na de Tweede Wereldoorlog vloog de maatschappij, die in 1926 in Berlijn werd opgericht, pas op 28 oktober 1990 voor de eerste keer weer van en naar Berlijn. Hierboven is een foto van die vlucht te zien. Destijds werden er vanuit Berlijn dagelijks twaalf vluchten binnen Duitsland en enkele vluchten naar Londen uitgevoerd.

© Lufthansa

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button