fbpx
AirlinesBoeingCargoNieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

Amazon met Prime Air 737’s naar Europa

Amazon Air heeft aangekondigd haar operaties in Europa uit te breiden met twee geleasede Prime Air Boeing 737-800’s.

Leipzig

De twee 737’s worden gestationeerd op het vliegveld van Leizpig, het op een na grootste vrachtvliegveld in Duitsland. De vliegtuigen moeten helpen om de markt in Europa beter te bedienen. Het opereren van de vluchten wordt gedaan door ASL Airlines, zo gaf de maatschappij aan. Op Leipzig komt een vrachthub van Amazon Air te staan met een grootte van 20.000 vierkante meter. Deze faciliteit zal werk bieden aan 200 mensen.

Onafhankelijk

Amazon Air is al een tijd bezig minder afhankelijk te worden van outsourcing van hun vrachtoperaties aan bedrijven als UPS en FedEx. De behoefte aan een eigen cargonetwerk is verder aangewakkerd door de aanzienlijke groei van Amazon tijdens de coronacrisis. De vloot van Amazon Air, dat in 2015 is opgericht, bestaat uit 44 Boeing 767-300’s en 23 Boeing 737-800’s, waarvan er nu twee specifiek in Europa operationeel zullen zijn. De komende maanden zal de maatschappij naar verwachting nog meer Boeing 767’s in ontvangst nemen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button