fbpx
DefensieEindhoven AirportNieuwsNL NieuwsNL Vliegvelden

Cessna maakt voorzorgslanding op Eindhoven na botsing

Afgelopen vrijdag rond drie uur s’middags botste een Cessna 182 met een object. Het voorval gebeurde op ongeveer 2000ft boven de plaatsen Aals en Veen. Het toestel was genoodzaakt om een voorzorgslanding te maken op de luchthaven in Eindhoven. Voordat het toestel de landing inzette, inspecteerde de Koninklijke Luchtmacht het vliegtuig.

Apache

De twee vliegers hoorden een harde klap tegen de onderkant van het vliegtuig. Nadat de piloot dit meldde aan de verkeersleiding schakelde de dienstdoende verkeersleider de hulp in van een Apache-helikopter. De helikopter was in de buurt en kon het vliegtuig vanuit de lucht inspecteren. Tijdens de inspectie werd er geen grote schade geobserveerd, waarna besloten werd dat de landing ingezet kon worden.

Landing

Het toestel maakte vervolgens veilig een voorzorgslanding op Eindhoven. De landing verliep zonder enige problemen. Na de landing werd pas ontdekt wat voor schade het toestel daadwerkelijk had. Het toestel had een deuk aan de neus en er was schade aan de propeller. De brandweer stond uit voorzorg toch naast de baan.

Drone

De botsing is vermoedelijk veroorzaakt door een drone. De politie is bezig met een sporenonderzoek. Voorlopig sluit de polite een aanvaring met een vogel uit. Er word nog gezocht naar getuigen. Drones mogen normaal tot een hoogte van 120 meter vliegen. De aanvaring gebeurde ruim vier keer hoger dan de toegestane hoogte voor drones.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button