fbpx
AirbusNaast het nieuwsSchiphol AirportVideo

Eerste Airbus op Nederlandse bodem | Video

In 1973 bezocht, de ‘luchtbus’, de luchthaven Schiphol. Het toestel werd gebouwd door de nu welbekende bouwer Airbus. De A300 was het eerste model van de Europese vliegtuigbouwer.

Het toestel bezocht Schiphol om vertrouwen van de Nederlandse maatschappijen te winnen. Airbus moest zich in die tijd nog sterk bewijzen tegenover de grootmachten van Boeing, Lockheed en McDonnell Douglas. Het nieuwe type zag er op het oog al anders uit dan haar concurrentie. De brede romp en de lengte van het landingsgestel maakte het een afwijkende verschijning op de luchthaven. Hier onder is te zien hoe Airbus de A300B tentoonstelde op Schiphol.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button