fbpx
CoronavirusNieuwsPiloten en Crew

Britse pilotenbond: word geen piloot

BALPA, de Britse pilotenvakbond heeft een waarschuwing afgegeven aan iedereen die overweegt om een opleiding tot piloot te starten. De vakbond raadt mensen af om te beginnen aan een dergelijk traject.

Corona

In verband met de wereldwijde coronapandemie en de gevolgen daarvan op de luchtvaartsector, heeft BALPA verklaard dat het doorlopen van het trainingsproces op dit moment zal resulteren een schuld van meer dan 100.000 Britse pond terwijl er geen vacatures zijn.

Weinig perspectief

“Er zijn momenteel 10.000 werkloze commerciële piloten in heel Europa, waaronder 1.600 piloten in het Verenigd Koninkrijk. Veel piloten werken in deeltijd of met verlaagd loon om banen te redden. Er zullen minder banen zijn en er zullen meer mensen strijden om elke baan, zelfs als deze pandemie voorbij is, aldus Wendy Pursey, Head of Membership and Careers Services bij BALPA.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button