fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Forse stijging luchtvaart-aandelen na hoopvol vaccinnieuws

Een positief bericht van famaceut Pfizer heeft voor flink wat reuring gezorgd op de beurs. Aandelenkoersen van diverse luchtvaartmaatschappijen zijn fors gestegen.

Coronavaccin

Aan het begin van de middag bracht Pfizer naar buiten dat haar coronavaccin voor meer dan 90% effectief is. Het gaat om resultaten uit de derde testfase van het vaccin. Hoewel het onderzoek nog loopt, spreken zowel Pfizer als diverse wetenschappers zich hoopvol uit over een uitrol van het vaccin binnen niet al te lange tijd. De farmaceut hoopt nog dit jaar 50 miljoen vaccins te produceren en in 2021 zelf 1,3 miljard vaccins.

Koersen

Zoals gezegd heeft het bericht de aandelenmarkt niet onberoerd gelaten. Wereldwijd laten de beurzen een flinke plus zien. Vooral de sectoren die als gevolg van de coronapandemie sterk getroffen zijn zien hun koersen naar boven schieten. Zo stegen de koersen van Shell en Heineken elk met negen procent, maar zijn vooral bedrijven in de reissector sterk gebaat bij het vooruitzicht op een vaccin op korte termijn.

Luchtvaart

Het licht aan het eind van de ‘coronatunnel’ laat zien dat de markt nog steeds vertrouwen heeft op een snel herstel van de luchtvaartsector. Air France-KLM laat een plus van ruim 28%* zien. Het aandeel tikt voor het eerst in maanden weer de vier euro aan. Ook andere maatschappijen laten een vergelijkbare stijging zien. De Duitse Lufthansa Group ruim 24%* en het Britse IAG, moederbedrijf van onder meer British Airways, zelfs 35%*.

* Dit is de stijging op het moment van schrijven van dit artikel.

Michel Platjes

Redacteur. Daarnaast in de afrondende fase van een vliegopleiding. Van jongs af aan passievol over alles dat kan vliegen met een speciale interesse voor de militaire luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button