fbpx
737 MAXBoeingNieuws

Boeing 737 MAX mag mogelijk volgende week al de lucht in

De veel omstreden Boeing 737 MAX mag mogelijk volgende week de lucht weer in. Het toestel mag al sinds maart 2019 niet meer vliegen. Boeing heeft lang gewerkt aan vele verschillende oplossingen voor de problemen die aan het licht kwamen na twee ongevallen in 2018 en 2019. Bij die ongevallen kwamen 346 mensen om het leven.

EASA

De Europese toezichthouder gaf eerder dit najaar al groen licht voor het toestel. De enige voorwaarde is dat de verschillende luchtvaartmaatschappijen de vereiste airworthiness directive uitvoeren. In die AD staan de dingen die gecheckt of gecorrigeerd moeten worden. Na het voltooien van de AD mogen de maatschappijen de toestellen weer inzetten in het Europese luchtruim.

FAA

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit komt waarschijnlijk volgende week woensdag met de een soortgelijke regeling. De aanpassingen die Boeing heeft gemaakt aan voornamelijk de software van de 737 MAX zijn volgens de topman van de FAA in orde. Als het toestel woensdag daadwerkelijk een ‘go’ krijgt van de toezichthouder betekent het niet dat de toestellen meteen kunnen vliegen. De vereiste veranderingen en updates zullen naar schatting nog minimaal dertig dagen in beslag nemen.

Boeing

De herkeuring van de 737 MAX is goed nieuws voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer, die momenteel in erg zwaar weer verkeert. Naast de miljardenimpact van de twee ongelukken en het vliegverbod van ruim anderhalf jaar, heeft het bedrijf ook veel last van de coronacrisis.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button