fbpx
NieuwsVliegtuigen

Chinese vliegtuigfabrikant hoopt op C919-certificering in 2021

De Chinese fabrikant COMAC hoopt haar C919-vliegtuig, die de tegenhanger moet worden van de Boeing 737 en Airbus A320, eind 2021 gecertificeerd te hebben. Vorige maand werd het toestel publiekelijk getoond tijdens een vliegshow.

C919

De C919 is de Chinese tegenhanger van de Boeing 737 en Airbus A320 waarmee ze de duopolie van Boeing en Airbus tegen willen gaan. Het narrowbody vliegtuig moet plaats bieden aan 190 passagiers. Inmiddels zou de fabrikant al ruim achthonderd orders hebben staan van 28 luchtvaart- en leasemaatschappijen. Slechts één niet-Chinese airline is te vinden in de orderboeken. Het gaat op GE Capital die een order van tien toestellen heeft geplaatst.

Vorige maand maakte de C919 voor het eerst een publiekelijke vlucht bij een Chinese vliegshow. Hier vloog het vijfde prototype van de C919. Het is een belangrijke stap voor COMAC richting het leveren van het toestel.

Certificering

In 2019 stelde COMAC haar certificeringsdatum al bij. In eerste instantie zou het toestel eind 2020 gecertificeerd moeten worden door de Chinese autoriteit. De Civil Aviation Administration of China (CAAC) zou het toestel eind volgend jaar nog moeten certificeren, zo meldt Aviationweek. Hiermee zou de eerste levering aan China Eastern ook in hetzelfde jaar nog kunnen beginnen.

Het vijfde prototype van de C919 – ©COMAC

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button