fbpx
CoronavirusDefensieMilitairNieuwsVliegtuigen

Defensie cancelt de Luchtmachtdagen van 2021

Defensie heeft besloten de Luchtmachtdagen van 2021 te annuleren. Het evenement dat komend jaar op vliegbasis Gilze-Rijen zou plaatsvinden trekt elke editie vele bezoekers.

Annulering

Defensie liet woensdagochtend weten de Luchtmachtdagen van 2021 te annuleren. De coronacrisis heeft grote impact op het organiseren van grootschalige evenementen en is momenteel zelfs niet mogelijk. “Door het toepassen van beperkingen op de Luchtmachtdagen, het personeel van de luchtmacht en alle bezoekers, verliest het evenement haar originele vorm en doel”, aldus Defensie.

Prioriteit

Daarnaast ligt de prioriteit van de Koninklijke Luchtmacht bij het deelnemen aan grote oefeningen. Momenteel zijn veel grote oefeningen in binnen- en buitenland afgelast. Ondanks dat blijft de Luchtmacht trainen en vliegen in Nederland, maar de prioriteit ligt op het weer deelnemen van grote oefeningen, zodra het weer mogelijk is.

Het besluit is genomen in overleg met de Luchtmachtraad en Defensiestaf. Ook zal er geen alternatieve invulligen worden gegeven aan de Luchtmachtdagen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m√©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button