fbpx
CargoCoronavirusNieuws

Emirates gebruikt A380 als ‘mini-freighter’

De cargo-tak van Emirates gebruikt haar A380 als ‘cargo-charter’ door de toenemende vraag naar luchtvracht. De eerste vlucht vertrok vanuit Seoul naar Amsterdam via Dubai met medische goederen.

Charter

Het gaat om zogenoemde ‘charter’ operaties. Hierbij kan Emirates SkyCargo inspelen op de toenemende vraag naar luchtvracht. Het gaat hierbij voornamelijk om kritische, medische goederen die nodig zijn voor de coronacrisis in landen. De A380-vliegtuigen bieden hierbij extra luchtvrachtcapaciteit voor Emirates SkyCargo.

De Airbus A380 kan nu, na optimalisaties, zo’n vijftigduizend kilogram aan cargo per vlucht vervoeren. Naast deze SuperJumbo heeft Emirates SkyCargo nog Boeing 777-vrachtvliegtuigen in operatie.

Schiphol

Vorige week landde de A380 ‘cargo-only’-vlucht van Emirates weer op Schiphol. Een dag later, 5 november, gebeurde dit nogmaals. Het was voor het eerst sinds augustus dat een A380 van de luchtvaartmaatschappij weer op Schiphol landde. Het type bleek toen te groot voor een rendabele passagiersoperatie naar Amsterdam.

Vaccin

Ook is Emirates SkyCargo zich druk aan het voorbereiden op de wereldwijde distributie van een mogelijk coronavaccin. De maatschappij heeft een speciale vrachthub voor de opslag en distributie van het vaccin in Dubai gecreëerd. Onlangs vervoerde ook AF-KLM Cargo een eerste lading aan vaccins met haar 747. De luchtvaartindustrie begint zich dus al uitgebreid voor te bereiden op een mogelijk vaccin.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button