fbpx
CargoCoronavirusNieuws

Emirates gebruikt A380 als ‘mini-freighter’

De cargo-tak van Emirates gebruikt haar A380 als ‘cargo-charter’ door de toenemende vraag naar luchtvracht. De eerste vlucht vertrok vanuit Seoul naar Amsterdam via Dubai met medische goederen.

Charter

Het gaat om zogenoemde ‘charter’ operaties. Hierbij kan Emirates SkyCargo inspelen op de toenemende vraag naar luchtvracht. Het gaat hierbij voornamelijk om kritische, medische goederen die nodig zijn voor de coronacrisis in landen. De A380-vliegtuigen bieden hierbij extra luchtvrachtcapaciteit voor Emirates SkyCargo.

De Airbus A380 kan nu, na optimalisaties, zo’n vijftigduizend kilogram aan cargo per vlucht vervoeren. Naast deze SuperJumbo heeft Emirates SkyCargo nog Boeing 777-vrachtvliegtuigen in operatie.

Schiphol

Vorige week landde de A380 ‘cargo-only’-vlucht van Emirates weer op Schiphol. Een dag later, 5 november, gebeurde dit nogmaals. Het was voor het eerst sinds augustus dat een A380 van de luchtvaartmaatschappij weer op Schiphol landde. Het type bleek toen te groot voor een rendabele passagiersoperatie naar Amsterdam.

Vaccin

Ook is Emirates SkyCargo zich druk aan het voorbereiden op de wereldwijde distributie van een mogelijk coronavaccin. De maatschappij heeft een speciale vrachthub voor de opslag en distributie van het vaccin in Dubai gecreëerd. Onlangs vervoerde ook AF-KLM Cargo een eerste lading aan vaccins met haar 747. De luchtvaartindustrie begint zich dus al uitgebreid voor te bereiden op een mogelijk vaccin.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button