fbpx
DefensieHistorische LuchtvaartMilitairNaast het nieuwsVideo

F-16 gaf 45 jaar geleden een demonstratie aan de luchtmacht | Video

Nadat de luchtmacht jarenlang met de F-104G Starfighter vloog kwam in 1975 een nieuw type aan op de luchtmachtbasis Volkel. Dit was een van de eerste F-16 toestellen. Tevens de eerste die aankwam op Nederlandse bodem. Het vliegtuig kwam haar mogelijkheden demonstreren. Onder grote belangstelling van de vliegers van de luchtmacht toonde de F-16 haar kunsten. Een paar jaar later op 7 juni 1979, werd het eerste toestel ook daadwerkelijk aan de luchtmacht geleverd. In totaal zijn er 213 F-16ā€™s geleverd aan de Nederlandse luchtmacht.

Hieronder is het polygoonjournaal uit die tijd te zien. In de video valt de wendbaarheid van de F-16 op, vergeleken met een F-4E Phantom die ernaast vliegt.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button