fbpx
Air France-KLMCoronavirusKLMNieuws

Nog ruim 500 extra KLM’ers vertrekken vrijwillig

Bij de tweede vrijwillige vertrekregeling van KLM hebben ruim vijfhonderd medewerkers zich aangemeld. Bij een eerdere vertrekronde verlieten al zo’n 2400 medewerkers de luchtvaartmaatschappij.

VVR

De vrijwillige vertrekregeling (VVR) van KLM geeft het personeel de kans om tegen een vergoeding vrijwillig te vertrekken. Hiermee hoopt de luchtvaartmaatschappij extra gedwongen ontslagen tegen te gaan. Bij de eerste VVR vertrokken zo’n 2400 KLM-medewerkers. De tweede ronde heeft een stuk minder animo, ruim vijfhonderd KLM’ers verlaten alsnog de luchtvaartmaatschappij, zo bevestigde een woordvoerder aan Up in the Sky. Het gaat om 162 aanmeldingen vanuit het cabinepersoneel en 341 vanuit het grondpersoneel.

Ontslag

Eerder liet KLM-topman Pieter Elbers weten een nieuwe ontslagronde niet uit te sluiten. In totaal zouden al circa vijfduizend medewerkers de KLM moeten verlaten, maar bij het uitblijven van het aantal vluchten zouden dat er meer kunnen worden.

Loonoffer

Van het personeel dat wel bij KLM blijft wordt een loonoffer verwacht als gevolg van de staatssteun voorwaarden van de Nederlandse overheid. Up in the Sky maakte een overzicht van het loonoffer van het KLM-personeel.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected]ky.nl voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button