fbpx
AirbusCoronavirusNieuws

Etihad Airways houdt A380’s voor onbepaalde tijd aan de grond

De Arabische luchtvaarmaatschappij heeft besloten om haar grootste passagiersvliegtuig in de vloot, de Airbus A380, voor een onbepaalde tijd aan de grond te houden. De luchtreuzen zijn in deze corona wereld niet nodig vindt Etihad. Door de afname van de vraag naar vliegtickets kunnen de kleinere vliegtuigen het werk van de A380’s makkelijk overnemen. Een interne memo waarschuwde het cabinepersoneel al dat er ontslagen gaan komen in de aankomende tijd.

Kleinere operatie

De maatschappij gaat in de komende tijd terug naar een kleinere operatie. Dit allemaal door de lagere vraag naar vliegtickets in de corona situatie. Door deze beslissing zullen ongeveer 1000 personeelsleden het bedrijf moeten verlaten. Daarmee verliezen ongeveer twintig procent van de cabine personeelsleden hun baan.

A380

Etihad Airways heeft al eerder dit jaar haar eerste A380 al voor een lange tijd opgeslagen. De A6-APA werd op 5 november naar de Franse luchthaven Tarbes gevlogen. Daar wordt het toestel opgeslagen voor een onbepaalde periode. Na verwachting zal het niet de enige A380 van Etihad zijn die naar de Franse luchthaven wordt overgevlogen. Tarbes heeft al meerdere luchtreuzen in opslag staan.

Toekomst

De luchtvaartmaatschappij maakte vorige week al bekend dat ze plannen om een medium grote maatschappij te worden. Daarmee willen ze focussen op de langeafstand vluchten met de widebody vliegtuigen. Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe en of de maatschappij de A320 vloot gaat inzetten.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button