fbpx
BoeingNaast het nieuwsOpmerkelijk

Toestel Alaska Airlines botst met beer bij landing

Een Boeing 737-700 van Alaska Airlines is vlak na de landing in botsing gekomen met een bruine beer. Daarbij is de beer om het leven gekomen en is het toestel beschadigd.

Oorzaak

Vlucht 66 was zaterdagavond onderweg naar Yakutat, een stad in de Amerikaanse staat Alaska. Volgens een verklaring van Alaska Airlines zagen de piloten vlak voor de landing twee beren die de landingsbaan overstaken. Hoewel het neuswiel de beren miste, voelde de kapitein een klap aan de linkerkant. Nadat de cockpitinstrumenten geen indicatie gaven dat er iets mis, vervolgde het toestel haar weg naar de gate.

Gevolg

Tijdens het taxiƫn zagen de piloten een beer ongeveer 6 meter uit het midden van de landingsbaan liggen. Een visuele inspectie van de Boeing liet een ingedeukte linker motorinlaat zien. Hoogstwaarschijnlijk is de impact met het vliegtuig meteen dodelijk geweest voor het dier. Medewerkers van het vliegveld hebben het karkas van de baan verwijderd. Niemand aan boord van vlucht 66 is gewond geraakt.

Let op: de foto in het twitter-bericht hieronder is grafisch en kan schokkend zijn voor sommige mensen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button