fbpx
CoronavirusFinancieelNieuwsSchiphol Airport

EasyJet duikt voor het eerst in de rode cijfers

De Britse low-cost maatschappij heeft voor het eerst in haar historie verlies gedraaid in het boek jaar 2019-2020. Het bedrijf vervoerde vorig jaar nog 96,1 miljoen passagiers, dit jaar is dat getal gehalveerd naar 48,1 miljoen passagiers. Mede daardoor heeft de maatschappij het boekjaar met rode cijfers afgesloten.

Verlies

EasyJet heeft het boekjaar op 30 september afgesloten met een verlies van ruim 1,4 miljard euro. Vorig jaar maakte de luchtvaartmaatschappij nog 500 miljoen euro winst. Het enorme verlies kwam niet als een verassing. Eerder meldde EasyJet al dat er een groot verlies aan kwam. Ook tijdens de rest van de corona periode verwacht de maatschappij nog verliezen. Dat komt omdat ze maar twintig procent van de geplande vluchten zal uitvoeren in 2020.

Groei

De verwachtingen voor de toekomst zijn positief volgens de CEO van EasyJet, Johan Lundgren. Volgens de CEO zal de vraag naar vliegtickets na de pandemie snel toenemen. Zodra er een vaccin is zal er veel uitgestelde vraag naar tickets zijn voorspelt hij. Daarmee zal de maatschappij snel kunnen herstellen naar haar oude niveau.

Nederland

EasyJet is een grote speler op de grootste luchthaven van Nederland. Daarom heeft het verliest ook impact op de Nederlandse tak van de maatschappij. EasyJet heeft ongeveer negentig piloten en tweehonderd cabinepersoneelsleden in dienst in ons land. Ondanks het enorme verlies beloofde het bedrijf om voorlopig nog geen medewerkers te ontslaan. Wel moesten zij afzien van een loonsverhoging.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button