fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsOpmerkelijk

Lufthansa stopt met gratis eten op kort afstandsvluchten

De Duitse luchtvaartmaatschappij heeft vandaag aangekondigd dat het stopt met de gratis cateringservice op de korte afstandsvluchten. Daarmee volgt Lufthansa de lijn die de British Airways eerder al invoerde. Nu zullen passagiers moeten betalen voor snacks en drinken tijdens de vluchten.

Service

Door de corona crisis heeft Lufthansa al haar service aan boord aangepast. Eerst kregen passagiers nog een broodje en wat te drinken. Nu krijgen klanten een flesje water en een ontsmettingskit. Lufthansa heeft nu een nieuwe filosofie als het gaat om cateringservice aan boord. In het voorjaar van 2021 zal het nieuwe product beschikbaar zijn. Niet alleen Lufthansa zal gaan veranderen, ook Swiss en Austrian zullen de nieuwe service gaan volgen.

Nieuw

Het is nog niet bekend wat de nieuwe service exact inhoud. Wel heeft de maatschappij al eerder aangegeven dat het regionale gerechten wil introduceren. Lufthansa wil alleen maar verse producten gaan gebruiken. Austrian heeft wel al aangekondigd wat ze willen introduceren. Apfelstrudel, schnitzel en kaiserschmarren staan op het menu.

Concurrentie

Eerder kondigde British Airways al aan dat ze stopte met het aanbieden van gratis snacks tijdens de korte afstandsvluchten. De maatschappij gaat net als vele low-cost concurrenten eten aanbieden tegen betaling. Daarmee wordt het aanbod wel vergroot.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button