fbpx
737 MAXBoeingNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Amerikaanse luchtvaartautoriteit keurt 737 MAX weer goed | Video

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft groen licht gegeven voor de terugkeer van de 737 MAX. Luchtvaartmaatschappijen zullen aanpassingen moeten doen en opnieuw hun piloten trainen alvorens het toestel weer operationeel mag zijn.

Goedkeuring

De goedkeuring van de FAA zat er al aan te komen. Onder andere EASA, de Europese autoriteit, meldde eerder dat zij van plan zijn het toestel eind dit jaar weer luchtwaardig te verklaren. Hierdoor is er weer groen licht voor de terugkeer van het toestel die zo’n twintig maanden aan de grond heeft gestaan.

Aanpassingen

De FAA zal software updates doorvoeren en wijzigingen in het trainingsprogramma voor de 737 MAX bekendmaken. Hiermee moeten de problemen, die de dodelijke ongelukken mede veroorzaakte, worden verholpen.

Boeing

“We zullen nooit de levens vergeten die verloren zijn gegaan bij de twee tragische ongevallen die hebben geleid tot het besluit om de operaties op te schorten”, aldus David Calhoun, CEO van Boeing. “Deze gebeurtenissen en de lessen die we daaruit hebben geleerd, hebben ons bedrijf hervormd en onze aandacht verder gericht op onze kernwaarden veiligheid, kwaliteit en integriteit. (…) We zullen blijven samenwerken met toezichthouders over de hele wereld en onze klanten om het vliegtuig wereldwijd weer in gebruik te nemen.”

Bekijk de onderstaande video met een statement van FAA directeur Steve Dickson.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button