fbpx
CoronavirusNieuwsNL Nieuws

Negatieve coronatest straks nodig bij aankomst in Nederland

Minister Hugo de Jonge wil dat reizigers die in Nederland aankomen straks verplicht een negatieve corona testverklaring moeten hebben. De verklaring mag niet ouder dan 48 uur bij aankomst zijn.

Verklaring

De minister liet dit weten aan de Tweede Kamer, die al langer pleit voor een beter testbeleid. Door benodigde aanpassingen in de wet kan dit op zijn vroegst pas in het voorjaar van 2021 worden ingevoerd. De testverklaring kan al wel vanaf half december worden aangevraagd. Het gaat hierbij alleen om niet-Europese reizigers die uitgezonderd zijn van het inreisverbod.

Met dit beleid wil het kabinet de reizigers uit risicolanden, die een noodzakelijke reis maakte, ook na aankomst testen. Hierbij geldt waarschijnlijk dezelfde regel als de melding bij de corona-app, dat je na vijf dagen (ook zonder klachten) je kunt laten testen.

Hiermee volgt Nederland de vele landen die al coronatesten aanbieden en/of verplichten op de luchthaven of bij aankomst uit een risicogebied.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button