fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuws

Norwegian doet aanvraag voor faillissementsbescherming

Norwegian heeft besloten faillissementsbescherming aan te vragen doordat de Noorse regering geen extra staatssteun wil verlenen. De maatschappij schrapte eerder al vele banen waardoor er slechts 600 medewerkers over bleven.

Bescherming

Deze stap zat er al langer aan te komen. De Noorse luchtvaartmaatschappij zette eerder al drastische stappen om de kosten omlaag te brengen. Slechts 600 van de 10.000 medewerkers bleven over. Nu de overheid weigert extra staatssteun te leveren aan Norwegian, vraagt de luchtvaartmaatshcappij faillissementsbescherming aan.

Ierland

De aanvraag wordt in Ierland behandeld doordat de toestellen daar geregistreerd staan, aldus de luchtvaartmaatschappij. Het uiteindelijke doel is om de schulden te verminderen en nieuw kapitaal veilig te stellen. Het proces gaat naar schatting vijf maanden in beslag nemen. “Bescherming zoeken om te reorganiseren onder de Ierse wetgeving is een beslissing die we hebben genomen om de toekomst van Norwegian veilig te stellen ten behoeve van onze werknemers, klanten en investeerders”, aldus CEO Jacob Schram.

De enkele vluchten die gepland staan zullen door blijven gaan, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button