fbpx
BoeingMaatschappijenNaast het nieuwsNL NieuwsTUIVideo

Ruim zes jaar geleden landde de eerste Nederlandse 787 op Schiphol | Video

Ruim zes jaar geleden kwam de eerste Boeing 787 van een Nederlandse maatschappij naar Schiphol. De Dreamliner van TUI, toen nog Arke, kwam aan op 5 juni 2014. Het was een bijzondere gebeurtenis. De Boeing 787 is een van de zuinigste en modernste toestellen die er op de markt beschikbaar is. Het specifieke toestel, de PH-TFK, was de eerste van de drie Dreamliners in dienst van TUI. Naast TUI heeft KLM ook het type in de vloot. De eerste Boeing 787 voor de KLM kwam ruim een jaar later. Op 14 november 2015 landde de grotere variant van de TUI Dreamliner.

Hieronder de video van Schiphol TV van de eerste landing.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button