fbpx
NieuwsNL VliegveldenTwente Airport

Twente Airport ontving vaker ontheffingen voor te grote vliegtuigen

Twente Airport heeft vaker toestemming van de Inspectie Leefomgeving en Transport gekregen om zwaardere toestellen te laten landen. De veiligheid is niet in het geding geweest zo stelt de luchthaven.

Ontheffing

Het college van Burgemeester en Wethouders meldt, op vragen van raadsfractie D66, dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vaker ontheffingen heeft verleend. De vragen waren gesteld naar aanleiding van het conflict tussen ILT en Twente Airport over de Boeing 747’s van Lufthansa. Twente had voor twee daarvan helemaal geen toestemming en voor de volgende vier alleen toestemming als ze ter plekke gesloopt zouden worden. De rechtzaak die zou volgen ging niet door, doordat er een overeenstemming werd bereikt en de zes 747’s van Lufthansa toch konden vertrekken. Drie toestellen zullen tot de zomer van 2021 nog op Twente blijven staan alvorens Lufthansa de toestellen naar de sloop brengt.

A340

D66 in Enschede stelde onlangs ook dat Twente Airport in april 2017 geen toestemming had om een A340 te laten landen. Het college en de luchthaven zelf melden echter dat de inspectie hiervoor in april ontheffing heeft verleend. Later dat jaar werd er nog een ontheffing verleend, dit keer voor een Boeing die tot het type code E-toestellen behoort (zeer zware vliegtuigen). Ondanks dat de baan van het vliegveld dus niet voldoet aan de eisen van dit type toestellen, konden ze toch landen door de ontheffing.

Vorige week werd bekend dat er een intern onderzoek gaat plaatsvinden. Of er nog verder stappen ondernomen worden is nog afwachten. Het zogenoemde feitenrelaas werd woensdag aan de Enschedese raadsleden en Statenleden van de provincie gestuurd, zo meldt RTV Oost.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button