fbpx
737 MAXNaast het nieuws

De laatste 737 MAX-passagiersvlucht

Het is meer dan zeshonderd dagen geleden dat de 737 MAX voor het laatst betalende passagiers heeft vervoerd. Nu de FAA het vliegverbod van de MAX weer heeft ingetrokken, kunnen (Amerikaanse) maatschappijen na enkele aanpassingen en trainingen weer vliegen.

Laatste vlucht

De laatste vlucht vond ruim zeshonderd dagen geleden plaats. De vlucht werd uitgevoerd door Southwest, de grootste MAX-operator. Vanuit Oakland vertrok het toestel richting Newark in New York. Het was de laatste vlucht met betalende passagiers aan boord voordat het toestel volledig aan de grond kwam te staan. Nog nooit heeft een vliegtuigtype zo’n twintig maanden aan de grond gestaan als gevolg van een veiligheidsprobleem.

Verbod

Gisteren, 18 november, maakte de FAA bekend het verbod op de 737 MAX in te trekken. Dit betekent dat na aanpassingen in de software, en extra training van de piloten, het toestel weer de lucht in mag met betalende passagiers. Vooralsnog lijkt het erop dat American Airlines eind december de eerste MAX-vlucht gaat uitvoeren. Southwest heeft al aangekondigd dit jaar niet te vliegen met de MAX.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button