fbpx
AirbusAirlinesNieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

‘LIFT’ stijgt op, en reizigers mogen de livery kiezen

Weken na de bekendmaking van de naam van de nieuwe Zuid-Afrikaanse maatschappij wil LIFT het publiek ook mee laten helpen bij de keuze van de nieuwe livery. De lowcost-maatschappij, die onder leiding staat van voormalig Comair-CEO en oprichter van Kulala.com Gidon Novick, zal op 10 december 2020 haar eerste vluchten uitvoeren.

Reizigers mogen kiezen

LIFT werd bekend in het nieuws nadat ze een paar maanden geleden aan het publiek suggesties vroegen voor de naam van de nieuwe maatschappij. Na meer dan 25.000 suggesties kwam de naam LIFT eruit gerold, waarbij LIFT natuurlijk doelt op de omhoog werkende kracht bij een vliegtuig.

Maar hier bleef het niet bij: de maatschappij heeft nu via Instagram aan de toekomstige reizigers gevraagd om de livery van de toestellen te kiezen. Beide liveries volgen de gele en zwarte kleuren. Waarbij de ene een zwarte ‘L’ bevat en de andere een gele ‘L’. Ondertussen hebben meer dan 700 mensen hun voorkeur gegeven voor de livery.

Start

De maatschappij zal op 10 december, op tijd voor de feestdagen, ambitieus van start gaan met drie Airbus A320’s. De eerste toestellen zullen vertrekken vanaf Johannesburg naar steden als Kaapstad en George. De route van Johannesburg naar Kaapstad is de elfde drukste binnenlandse route ter wereld. Hier zal LIFT het moeten opnemen tegen grotere concurrenten zoals South African Airways (SAA), Kulula.com en Mango. Wat betreft de eerstgenoemde, Zuid-Afrika’s grootste maatschappij, ziet LIFT haar kans schoon: SAA verkeert al lange tijd in slecht weer en de komst van financiële hulp laat vooralsnog lang op zich wachten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button