fbpx
AirbusNieuwsVliegtuigen

‘Merkel Force Two’ maakt eerste vlucht

Nadat de Duitse regering eerder dit jaar het eerste nieuwe regeringstoestel in ontvangst heeft genomen, heeft nu ook de tweede A350 zijn eerste vlucht gemaakt.

Eerste vlucht

Ook het tweede vliegtuig heeft nu zijn eerste vlucht gemaakt. De Airbus, met testregistratie F-WZGL, vertrok gistermiddag vanuit Toulouse. Het toestel vloog eerst richting de oceaan, waarna het naar zijn maximumhoogte van 43.000 voet klom. Precies drie uur nadat het vliegtuig was opgestegen, landde het weer bij de Airbus-fabriek.

A350-900

In totaal ontvangt de Duitse overheid drie Airbus A350-900’s. De eerste van de drie werd in augustus in ontvangst genomen, met een kleine ceremonie zoals te zien is op de bovenste foto. Deze is uitgerust met een tijdelijke inrichting van de cabine, zodat het toestel al sneller in dienst kon treden. Als de andere twee toestellen helemaal naar behoren zijn ingericht, zal het eerste vliegtuig tijdelijk naar Lufthansa Technik terugkeren om haar permanente cabine-inrichting te ontvangen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button