fbpx
DefensieMilitairNaast het nieuwsNL NieuwsVideoVliegtuigen

Oefening Frisian Lightning II 2020 ten einde | Video

De oefening ‘Frisian Lightning II’, waarbij vier F-35’s hun thuisbasis Leeuwarden tijdelijk inruilden voor vliegbasis Volkel, is ten einde gekomen. Vrijdagochtend zijn twee van de vier F-35’s teruggekeerd naar Friesland. Vanwege technische problemen zijn twee toestellen nog achtergebleven op Volkel.

In deze video van de luchtmacht wordt stilgestaan bij het vliegen met de F-35 en de wapensystemen ervan. “Een concept dat nog goed beoefend en getraind moet worden, is dat we voor het eerst ook vliegen bij duisternis,” aldus luitenant-kolonel Guido over de oefening. Lees via het artikel hieronder meer over het nachtvliegen vanaf Volkel door de luchtmacht.

Bron: Koninklijke Luchtmacht

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button