fbpx
BoeingNieuwsOpmerkelijk

747 van British Airways vat vlam op vliegtuigkerkhof in Spanje

Aan boord van een Boeing 747-400 die tot een paar maanden geleden nog vloog voor British Airways is brand uitgebroken. Het toestel stond geparkeerd op een vliegtuigkerkhof in het Spaanse Castellon.

G-CIVD

Het gaat om een 747-400 met registratie G-CIVD in One World livery. Het toestel vloog voor het laatst in augustus. De brand lijkt te zijn uitgebroken net achter de cockpit van de Jumbojet. Aangenomen wordt dat de brand werd veroorzaakt doordat een vonk van de ontmantelingsapparatuur terecht is gekomen in de isolatie van het vliegtuig. “Hulpdiensten hebben snel de brand geblust in een van onze gepensioneerde vliegtuigen, die tijdens het ontmantelingsproces ontstond. Er zijn geen gewonden gemeld”, aldus British Airways in een reactie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button