fbpx
AirlinesCargoCoronavirusEditors choiceNieuwsVeiligheidVideo

Ook Virgin Atlantic en Lufthansa klaar voor vaccintransport

Naast Air France-KLM en Emirates maken ook Lufthansa en Virgin Atlantic zich klaar voor het transport van coronavaccins.

Lufthansa

Een aantal dagen geleden gaf Lufthansa aan klaar te zijn voor het wereldwijde vervoer van de vaccins, mochten deze worden toegelaten tot de markten. Bij het vervoer komt heel wat kijken: zo moeten de vaccins op een specifieke temperatuur bewaard worden en mogen ze niet te lang in de opslag staan. De hele distributieketen is erop gericht om de vaccins zo snel mogelijk van de productiefaciliteiten via de distributielocaties naar de juiste bestemming te krijgen.

Bron: Associated Press (AP)

Virgin Atlantic

Naast Lufthansa is ook de cargo-tak van het Britse Virgin Atlantic zich druk aan het voorbereiden. De maatschappij heeft een nieuwe ‘Pharma Secure’-service opgezet, waarbij de vaccintransporten proactief worden begeleid en versneld kunnen worden afgeladen op Londen Heathrow. Virgin-oprichter Richard Branson gaf via LinkedIn aan de voorbereidingen van Virgin Atlantic “fantastisch” te vinden.

“Deze nieuwe services brengen ons aanbod van farmaceutische transporten naar een nieuw niveau,” zegt Dominic Kennedy, managing director van Virgin Atlantic Cargo. “We kijken ernaar uit om een rol te spelen in het COVID-19-herstel door de cruciale vaccins en farmaceutische producten naar het VK en de rest van de wereld te vervoeren, om zo vlotte toegang tot de vaccins te garanderen zodra deze beschikbaar komen.”

© Virgin Atlantic

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button