fbpx
Air France-KLMCoronavirusFinancieelKLMMaatschappijenNieuwsNL NieuwsOpmerkelijk

Pieter Elbers: KLM heeft in de toekomst mogelijk meer financiële steun nodig

Pieter Elbers vertelt in een interview met Bloomberg over de corona-situatie binnen de KLM-Air France groep. Volgens Elbers moet de groep nu verder naar de toekomst kijken samen met de Franse en Nederlandse regeringen. De CEO kan nog niet exact vertellen waarvoor en wanneer de extra steun nodig zal zijn.

Huidige situatie

Elbers vertelt over de mogelijkheid van sneltesten voor de aanvang van de vlucht. Volgens de CEO is dat een goede methode om het vertrouwen van de reiziger terug te krijgen. Qantas maakte eerder deze week bekend dat de maatschappij alleen maar gevaccineerde passagiers aan boord toestaat voor internationale vluchten. KLM wil nog niet aan zo’n regeling beginnen. Elbers ziet liever een industrie wijde oplossing. Voorlopig zal de maatschappij alle lokale regels en richtlijnen volgen.

Passagiers

KLM verwacht wel een verandering in de markt. Volgens Elbers zal de markt een stuk bewuster worden. Niet alleen op hygiëne-gebied maar ook vooral op duurzaamheid. Daarom kijkt de KLM ook verder naar de situatie na de pandemie. Verder verwacht de CEO ook dat het aantal business reizigers niet zal afnemen. Hoe en wanneer de vraag weer terugkomt hangt af van het vaccin en de economische toestand na de pandemie.

Steun

De Franse en Nederlandse overheden hebben snel gehandeld om een eerste basis neer te leggen om de luchtvaartmaatschappij financiële steun te bieden. Maar nu kijkt de KLM verder naar de toekomst. Elbers wil nog geen voorspelling doen over hoeveel en wanneer de maatschappij extra steun nodig heeft. Dit hangt af van wat er in de nabije toekomst zal gebeuren. Vooral de afgelopen weken heeft het nieuws over een mogelijk goed werkend vaccin een positief effect gehad op de industrie. Toch is er nog veel onzekerheid in de markt, zo merkt Elbers op.

Bron: Bloomberg

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button