fbpx
AirbusNieuwsVliegtuigen

Nog acht A380-leveringen voor het einde van de ‘superjumbo’

Er staan nog acht A380’s op de lijst van leveringen aan Emirates. Dit jaar worden er waarschijnlijk nog twee A380’s geleverd.

Emirates

Met meer dan honderd A380’s is Emirates de grootste klant van de ‘superjumbo’. Ondanks dat vele toestellen nu aan de grond staan, zijn de toestellen nog wel onderdeel van het lange termijn plan van de luchtvaartmaatschappij.

“De A380 is waarschijnlijk het beste dat Emirates en zeker Dubai is overkomen. We waarderen het enorm, maar betreuren het feit dat het toestel uit productie is gegaan. Het is echter een bewijs van de kracht van ons bedrijfsmodel, waar anderen hebben geprobeerd, maar faalden”, aldus Tim Clark, President van Emirates in een interview met Aviation Business.

Bouw

Met nog enkele A380’s te gaan, rollen ook de laatste toestellen uit de fabriek. De Franse fabrikant gaat zich richten op de A320-familie producties, terwijl de A380 langzaam verdwijnt uit de fabrieken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button