fbpx
Lelystad AirportNieuws

Onderzoek naar ‘zeer kostbaar reclame blaadje’ van Lelystad

De Reclame Code Commissie buigt zicht donderdag over de Lelystad Airport krant. Volgens de aanklager gaat het artikel over Lelystad Airport in tegen de richtlijnen van overheidscommunicatie.

Lelystad

Al enkele jaren geeft de gemeente Lelystad de krant uit. Deze zomer verscheen de krant waarin gesteld werd dat Lelystad Airport aan aan voorwaarden voldeed.

De krant is niets anders dan een zeer kostbaar reclame blaadje. Vermomd als objectieve overheidsinformatie. Dit is tegen de Reclame Code en gaat lijnrecht in tegen de richtlijnen voor overheidscommunicatie. De burger mag neutrale en waarheidsgetrouwe informatie verwachten, dit is hier niet het geval en dat is zeer kwalijk“, aldus aanklager Eric Stam, voorzitter van actiegroep SATL. Zij Eerder kwam de groep al naar voren over misleidende reclame van KLM ten aanzien van duurzame vliegtuigbrandstof.

Donderdag buigt de commissie zich over de krant en of het in strijd is met de Nederlandse Reclame Code.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button