fbpx
Naast het nieuwsNL NieuwsNL VliegveldenSchiphol AirportVideo

Schiphol op zee? Deze vliegvelden liggen al in zee | Video

Er wordt al jarenlang gespeculeerd over de mogelijkheden om Schiphol naar de zee ter verplaatsten. Het zou best wat problemen oplossen. De geluidshinder voor omwonende wordt hiermee geminimaliseerd. Verder zou de opening van de nieuwe luchthaven Lelystad ook niet nodig zijn. Dit omdat de capaciteit op de luchthaven op zee hoger zou kunnen zijn dan de huidige capaciteit op Schiphol. En daarom zou de nieuwe capaciteit van Lelystad niet nodig zijn. Naast deze voordelen zijn er ook nadelen aan het plan om Schiphol naar zee te verplaatsten. Het prijskaartje van het project zou ongeveer 40 miljard euro zijn. Naast dat is er nog geen goede manier om de passagiers van en naar de luchthaven te krijgen.

Toch zijn er al een paar vliegvelden die wel voor deze optie hebben gekozen. In Hongkong en Osaka hebben ze al hun ‘oude’ luchthaven verplaatst naar de zee. In een video hieronder worden deze twee megaprojecten onder de loep genomen en wordt gekeken wat de optie zou inhouden voor de Nederlandse luchthaven.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button