fbpx
NieuwsVideo

Verongelukte Antonov An-124 uit de grond getrokken | Video

Twee weken geleden maakte een Antonov An-124 een voorzorgslanding op de luchthaven van de Siberische stad Novosibirsk. Het toestel had een aanvaring met een vogel. Door de aanvaring explodeerde een van de motoren van de luchtreus. Het onderzoek naar het ongeval is nog in volle gang. Eerder deze week maakte Volga-Dnepr bekend dat al haar An-124’s voorlopig aan de grond zullen blijven. Nu zijn de bergingswerkzaamheden begonnen op de luchthaven van Novosibirsk. Het heeft even geduurd voordat het personeel kon beginnen aan de werkzaamheden. Het toestel had zich diep in de grond geboord na de voorzorgslanding. Dit kwam omdat het vliegtuig aan het eind van de baan was doorgeschoten. Daarom waren er maar liefst twee militaire rupsvoertuigen nodig om het toestel uit de bevroren Siberische grond te trekken. Nu zal het toestel versleept worden naar een parkeerplaats. Daar zal de Antonov eerst goed gewassen worden voordat de reparatiewerkzaamheden kunnen beginnen.

Hieronder is een video te zien van de berging van de luchtreus.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button