fbpx
DefensieHistorische LuchtvaartMilitairNaast het nieuwsVideo

Toen de luchtmacht haar 50ste verjaardag vierde | Video

In 1963 vierde de Koninklijke Luchtmacht haar gouden jubileum. Om dit te vieren werd er op luchtmachtbasis Leeuwarden speciaal een vliegshow georganiseerd. Alle types die de luchtmacht tot haar beschikking had in die tijd werden tentoongesteld aan het publiek. Er waren vele prominenten gasten waren aanwezig. Naast de tentoonstelling waren er ook verschillende demonstraties van de modernste straaljagers. De historie kwam ook aan de orde, de oude Fokker D7’s lieten hun kunsten zien. Momenteel bestaat de Koninklijke Luchtmacht al 107 jaar.

Hieronder is een verslag te zien van de speciale dag in Leeuwarden.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button