fbpx
737 MAXAirlinesBoeingEditors choiceNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Boeing 737 MAX van American vliegt weer met passagiers | Video

Voor het eerst in een jaar en negen maanden heeft een Boeing 737 MAX weer een vlucht met passagiers aan boord uitgevoerd.

American Airlines

De MAX die de vlucht woensdag mocht uitvoeren behoort toe aan American Airlines en ging van Dallas naar Tulsa. Het is het eerste toestel dat weer met passagiers mag vliegen sinds de 737’s in maart 2019 aan de grond werden gezet na twee dodelijke crashes. Aan boord van de vlucht waren ongeveer negentig journalisten, cabinepersoneel en piloten. De eerste commerciële passagiersvlucht met de 737 MAX staat gepland voor 29 december.

Bron: AFP News Agency

Goedgekeurd

Onlangs werd het toestel in de Verenigde Staten door de FAA weer luchtwaardig verklaard. Voordat het toestel daadwerkelijk weer de lucht in mocht, moesten luchtvaartmaatschappijen een hele reeks aanpassingen, updates en trainingen doorvoeren. American Airlines is de eerste maatschappij die aan deze vereisten heeft voldaan, en kondigde eerder deze week al aan speciale 737 MAX-vluchten uit te gaan voeren met het eigen personeel.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button