fbpx
CoronavirusNieuwsNL Nieuws

Reissector: “Help ons de winter door”

De gevolgen voor de reisbranche zijn groot. De reissector doet een oproep aan de overheid om steun. Toch houden de reisbedrijven hoop, zo stelt de ANVR.

Gevolgen

Met grote omzetverliezen en ontslagen oplopend tot dertig procent hebben reisorganisaties het zwaar. “Onze bedrijven, reisbureaus, zakenreisagenten en reisorganisaties, liggen al ruim 9 maanden praktisch volledig stil”, zo stelt ANVR-voorzitter Frank Oostdam. Uit een enquête van de ANVR blijkt dat reisbedrijven tegen zo’n 84 procent omzetverlies aanzitten.

Ook het personeel krijgt te maken met de gevolgen. “Ondanks de maatregelen die zij hebben genomen, zoals omscholen personeel, opzeggen van tijdelijke contracten, reorganiseren, en bijna 85% die gebruik heeft kunnen maken van de overheidsregelingen, is de verwachting dat eind dit jaar al meer dan 30% van het personeel de reissector heeft verlaten. En het eind is helaas nog niet in zicht.”, aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR.

Steun

Meer dan een kwart van de bedrijven zeggen het nog maar maximaal zes maanden vol te houden met eigen vermogen, pensioen- en spaargelden. “De reisbranche is een sector die bovenmatig zwaar wordt getroffen door het virus. Alleen met extra steun van de overheid, waarbij wij onder andere pleiten voor het vooral niet afbouwen van de NOW-regeling en uitbreiden van de TVL-regeling, kunnen onze bedrijven de komende winter overbruggen.”

Hoop

Toch houdt de reissector hoop op herstel. Zodra vakantie- en zakenreizen weer mogelijk zijn met behulp van vaccins, testen en protocollen hoopt de reisbranche op een start van herstel in 2021.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button