fbpx
737 MAXAirlinesBestellingenBoeingFinancieelNieuwsVliegtuigen

Ryanair bestelt 75 extra 737 MAX-toestellen

In de week dat het vliegtuig voor het eerst in 20 maanden weer met passagiers mocht vliegen, heeft Ryanair een opvallende bestelling geplaatst voor 75 extra Boeing 737 MAX-toestellen.

Bestelling

De bestelling van 75 toestellen heeft een waarde van negen miljard dollar. Met de extra vliegtuigen zal Ryanair op termijn een vloot met daarin 210 MAX’en opereren. De bestelde versie is, net als bij eerdere bestellingen, de 737 8-200, een uitvoering die over meer stoelen en een betere brandstofefficiëntie beschikt dan de 737-8.

Passagiers

“Ryanairs bestuur en mensen hebben er vertrouwen in dat onze klanten van deze nieuwe toestellen zullen houden. Passagiers kunnen genieten van nieuwe interieurs, meer beenruimte, een lagere brandstofconsumptie en een stiller geluid. Boven alles zullen klanten houden van de lagere tarieven die Ryanair met deze toestellen vanaf 2021 kan aanbieden,” zegt Ryanair’s CEO Michael O’Leary in een reactie.

O’Leary lijkt veel vertrouwen in de toekomst te hebben. “Ryanair zal een leidende rol blijven spelen in onze industrie wanneer Europa herstelt van de COVID-19 pandemie en het luchtverkeer terug zal keren naar groei in het hele continent.”

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button