fbpx
IncidentenMilitairNieuwsOpmerkelijk

Amerikaanse bommenwerper in de problemen boven Engeland

Een Amerikaanse B-52 bommenwerper was op missie richting de Middellandse zee toen het vliegtuig vermoedelijk problemen kreeg met een van de acht motoren.

Hierop werd besloten om terug te keren naar de luchtmachtbasis Fairford in Engeland. De missie droeg de callsign CAKE11. Nadat het toestel aankwam boven het vaste land moest er nog brandstof gebruikt worden. Na een tijd extra rondgevlogen te hebben landde het toestel veilig op de basis.

RAF Fairford

De luchtmachtbasis in Zuid-Engeland wordt tegenwoordig gebruikt als B-52 basis voor de Amerikaanse luchtmacht. De acht motoren van dit toestel zijn uniek op een bommenwerper. Het toestel is een van de nog 78 vliegende B-52’s. De basis waarop het toestel landde was de enige landingsplaats voor de Space Shuttle van NASA in Engeland.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button