fbpx
CoronavirusKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

KLM en Delta introduceren corona-vrije vluchten

Vanaf 15 december gaan KLM en Delta corona-vrije vluchten aanbieden tussen Atlanta en Amsterdam. Deze samenwerking gaat verder dan de twee maatschappijen alleen. Dit project is samen met Schiphol airport, Atlanta airport en de Nederlandse overheid gerealiseerd. Pieter Elbers geeft in een persbericht aan dat dit een geweldige stap voorwaarts is.

Corona-vrij

Het concept van een corona-vrije corridor is niet nieuw. Verschillende maatschappijen hebben al eerder dit soort projecten opgezet. Nu volgt de eerste KLM-route ook tussen Atlanta en Amsterdam. Om deze speciale vluchten corona-vrij te krijgen zullen klanten vijf dagen voor aankomst een PCR test moeten doen. Vervolgens zal er een snel-test gedaan worden op Atlanta airport. Ook bij aankomst op Schiphol moeten passagiers nog een PCR test doen. Als de klanten dit hele proces doorlopen dan hoeven de reizigers niet in quarantaine als ze in het land aankomen. Ook worden klanten pas geaccepteerd aan boord als zij negatief getest zijn. Passagiers hoeven niet te kiezen voor deze mogelijkheid. Het zal een extra optie zijn voor klanten.

Vluchten

Voorlopig zal alleen de vlucht van Atlanta naar Amsterdam de nieuwe strategie toepassen. Elke week zullen er vier van deze vluchten opereren tussen de twee steden. Waarvan Delta er twee uitvoert en KLM er ook twee voor haar rekening neemt. De proef zal drie weken lang duren. Mocht het succesvol blijken willen de maatschappij het concept uitbreiden naar de rest van hun netwerk. Deze vluchten zijn speciaal bedoelt voor reizigers die specifiek moeten reizen voor werk of andere belangrijke redenen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button