fbpx
CoronavirusNieuwsOpmerkelijk

British Airways mag ook geen passagiersvluchten naar Hongkong uitvoeren

Na KLM heeft nu ook de Britse luchtvaartmaatschappij een verbod op het vervoeren van passagiers naar Hongkong. Gister kreeg de Nederlandse maatschappij al een beperking opgelegd van de lokale overheid. British Airways kreeg het verbod nadat de maatschappij vier passagiers aan boord had die positief getest werden op corona. Eén van die passagiers had niet voldaan aan de lokale richtlijnen.

Passagiers

Het is niet het enige incident voor British Airways. Volgens de South China Morning Post heeft de Britse maatschappij tussen 26 november en 9 december al 76 positief geteste mensen vervoerd richting Hongkong. In tegenstelling tot Cathay Pacific die Hongkong als thuisbasis heeft. Cathay heeft maar zeven corona besmette mensen vervoerd naar het Verenigd Koninkrijk.

Maatschappijen

British Airways is samen met drie andere maatschappijen die momenteel een verbod hebben op het vervoeren van passagiers naar Hongkong. Eerder deze week kreeg KLM ook al een soort gelijk verbod. Verder hebben Nepal Airlines en Emirates ook een soortgelijke situatie. British Airways heeft een verbod gekregen tot en met 25 december. Daarmee zal de route flink geraakt worden speciaal voor de kerst drukte.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button