fbpx
CoronavirusNieuws

Verplichte PCR-test en negatief reisadvies tot half maart

Reizigers buiten de Europese Unie moeten vanaf dinsdagavond verplicht een negatieve PCR-test laten zien bij binnenkomst in Nederland. Ook riep Mark Rutte tijdens zijn toespraak deze avond op om niet naar het buitenland te reizen tot en met half maart.

PCR-test

Alle reizigers uit risicolanden buiten de Europese Unie moeten vanaf dinsdagavond, 18:00 uur, bij aankomst in Nederland een negatieve PCR-test laten zien. De testuitslag mag niet ouder zijn dat 72 uur. Hiermee hoopt het kabinet de verspreiding van het coronavirus vanuit het buitenland af te remmen. Wel zijn er enkele uitzonderingen die te vinden zijn op de site van de rijksoverheid. Het quarantaine advies blijft staan. Momenteel zijn er slechts enkele landen met de kleurcode ‘geel’.

Reisadvies

Naast de PCR-testverklaring riep minister-president Mark Rutte op om tot en met half maar niet naar het buitenland te reizen, tenzij het echt noodzakelijk is. Hiermee wordt het eerdere advies tot en met januari dus met enkele maanden verlengd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button