fbpx
CoronavirusNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Ook Schiphol voor een groot deel op slot

Vanwege de lockdown gaan vrijwel alle winkels op Schiphol dicht. Er wordt een uitzondering gemaakt voor onder meer supermarkten.

Gesloten

In beginsel gaan alle winkels op Schiphol dicht. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om kledingwinkels. Een uitzondering op de sluitingsregel geldt voor de Albert Heijn-supermarkten, de drogisterijen, banken en servicepunten van de luchthaven. Daarnaast blijven alle eerdere maatregelen eveneens van kracht: alle eet- en drinkgelegenheden voor security blijven gesloten, afhalen is wel mogelijk. Daarnaast geldt tussen 20.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ’s ochtends een verbod op het kopen en nuttigen van alcohol op Schiphol.

Reizen

Ook de reisrestricties worden aangescherpt. Reizigers van buiten de Europese Unie moeten vanaf dinsdagavond verplicht een negatieve PCR-test kunnen tonen bij hun aankomst in Nederland. Bovendien riep minister-president Rutte alle Nederlanders op om in ieder geval tot en met half maart niet naar het buitenland te reizen.

Op de website van Schiphol is meer te lezen over de maatregelen en valt te zien welke eet- en drinkgelegenheden nog wel geopend zijn.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button