fbpx
AirlinesCoronavirusKLMNieuwsSchiphol Airport

Eerste ‘coronavrije’ vlucht vertrokken naar Amsterdam

Delta Air Lines heeft gisteren haar eerste ‘coronavrije’ vlucht richting Amsterdam uitgevoerd. De vluchten worden in samenwerking met KLM uitgevoerd tussen Atlanta en Amsterdam.

Samenwerking

Elke week zullen er vier van deze ‘coronavrije’ vluchten worden uitgevoerd tussen Atlanta en Amsterdam. Hiervan voert Delta er twee uit en KLM neemt er ook twee voor haar rekening. Naast de luchtvaartmaatschappijen is het project ook in samenwerking met de luchthavens en de Nederlandse overheid. De proef zal in totaal drie weken lang duren.

Vlucht

Gisteren voerde Delta de eerste vlucht uit. Onder vluchtnummer DL76 vertrok de A330 vanuit Atlanta richting Amsterdam. De vlucht wordt uitgevoerd voor noodzakelijke reizen richting Nederland.

KLM voert vanavond haar eerste ‘coronavrije’ vlucht uit vanuit Atlanta.

COVID-vlucht van Delta © Screenshot Delta Air Lines boeking

Maatregelen

Om te vliegen met de corona-geteste vluchten van Atlanta naar Amsterdam zijn reizigers het volgende verplicht, zo meldt Delta:

  • Het laten afnemen van een ​​COVID-19 PCR-test vijf dagen voor aankomst in Amsterdam en zelfisolatie tot vertrek
  • Het laten afnemen van antigeen sneltest voor het aan boord gaan in Atlanta
  • Het laten afnemen van een PCR-test direct bij aankomst op Schiphol

“Bijna een jaar nadat vliegreizen zijn gestagneerd tot niveaus die we nog niet eerder hebben gezien, bieden deze COVID-geteste vluchten een belangrijke kans om de industrie opnieuw te starten en de wereldeconomie te ondersteunen”, aldus Steve Sear, Delta President – International en Executive Vice President – Global Sales.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button