fbpx
NieuwsVideoVliegtuigen

MC-21 de lucht in met Russische motoren | Video

De Russische MC-21 heeft zijn eerste vlucht gemaakt met motoren die in Rusland zelf zijn geproduceerd.

Rostec, het bedrijf dat de motoren produceert, zei er het volgende over: “Door de inspanningen van wetenschappers, ontwerpers, ingenieurs en arbDe Russische MC-21 heeft zijn eerste vlucht gemaakt met motoren die in Rusland zelf zijn geproduceerd.eiders wordt een passagiersvliegtuig van de volgende generatie gecreëerd dat ons land terugbrengt naar de top van de wereldluchtvaart.”

De vlucht steeg op vanaf de luchthaven van Irkutsk en duurde ongeveer anderhalf uur.

Er zijn al eerdere testvluchten geweest van dit prototype, echter waren deze met geïmporteerde motoren. Uiteindelijk komt de MC-21 op de markt met 2 motor opties; De Russische PD-14 motoren – die in de onderstaande video zijn te zien – en de Amerikaanse PW1400G’s van Pratt & Whitney.

©Poctex

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button