fbpx
NieuwsVideoVliegtuigen

MC-21 de lucht in met Russische motoren | Video

De Russische MC-21 heeft zijn eerste vlucht gemaakt met motoren die in Rusland zelf zijn geproduceerd.

Rostec, het bedrijf dat de motoren produceert, zei er het volgende over: “Door de inspanningen van wetenschappers, ontwerpers, ingenieurs en arbDe Russische MC-21 heeft zijn eerste vlucht gemaakt met motoren die in Rusland zelf zijn geproduceerd.eiders wordt een passagiersvliegtuig van de volgende generatie gecreëerd dat ons land terugbrengt naar de top van de wereldluchtvaart.”

De vlucht steeg op vanaf de luchthaven van Irkutsk en duurde ongeveer anderhalf uur.

Er zijn al eerdere testvluchten geweest van dit prototype, echter waren deze met geïmporteerde motoren. Uiteindelijk komt de MC-21 op de markt met 2 motor opties; De Russische PD-14 motoren – die in de onderstaande video zijn te zien – en de Amerikaanse PW1400G’s van Pratt & Whitney.

©Poctex

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button